Such a perfect day

It\'s such a perfect day, Lou Reed, dat lied zat vandaag in mijn hoofd.
Ken je dat, dat alles meezit? Vandaag was zo\'n dag.
Vannacht heeft het gevroren. We waren de enige gasten die overnacht hadden dus het was helemaal stil. Vandaag was een stralende dag zonder wind. Het meer was een spiegeltje, de hemel strakblauw,ons humeur opperbest. De laatste dag in Caviahue. Even brood halen bij de panaderia en weg. De auto aan de rand van het plaatsje gezet en de eerste wandeling naar de waterval Escondida. We knerpten met onze zolen over de bevroren tufsteen (vulkanische assen). Voor ons de rokende Copahue (2997 meter de krater). Hadden we al gezegd dat we gisternacht een kleine aardschok en knal hadden?
Een prettige wandeling die langzaam iets klom waarbij aan het eind de prachtige waterval te zien was temidden van knotsen van bomen. Een poosje gezeten en genoten van de omgeving. De volgende stop was aan de voet van het pad naar Laguna Escondida. Die klim was behoorlijk pittig. Je klimt vanuit het dal direct omhoog langs de basaltwand. Eenmaal boven heb je een schitterend uitzicht. De laguna, een meertje, was deels opgedroogd. Na deze wandeling reden we naar een picknickplaats aan het meer om te lunchen.
We konden weer verder. Een andere route zou veel te lang zijn maar we probeerden zover mogelijk met ons kleine autootje de hobbelige gruisweg in te komen. Ineens een heel ander landschap. Veel vee en enkele schamele hutjes. Na een kilometer of zeven konden we niet verder door een kruisend riviertje vol stenen. Het laatste stukje naar aan uitzichtspunt, een mirador, deden we te voet. Ach wat fraai weer, rondom highlands, in het diepe dal een groot meer. Als je zag hoe klein de koeien beneden waren, realiseer je je de omvang van het landschap. Ook de grootte van de auracaria\'s. Hier hebben we ook een poosje genoten van het uitzicht. Muts en handschoenen aangehouden als bescherming tegen de felle zon, zeker op deze hoogte. Een mooie afsluiting van ons Caviahue driedaagse. Vanavond ongetwijfeld weer een lekkere maaltijd en morgen rijden we eerst weg van de Chileense grens, dan noordwaards. We verlaten dan de Provincie Neuquen en naderen Mendoza.