Na zonneschijn komt regen
Van de regen in de drup
Na de eerste warme dag hebben we sindsdien enkel bewolking en heel veel regen gehad. De bewolking was fijn omdat we flinke afstanden moesten rijden. Nog even gelachen om de ultrakorte stretchrokjes waarin men (v/v) hier naar de kerk gaat. Die nieuwe Paus is misschien daarom gelovig geworden?
We volgden lange provinciale wegen, geen huis of mens te bekennen. Op de binnenwegen viel het verkeer nog mee. Wel hobbels en flinke gaten in de weg. Halverwege de middag ben je dan blij als je eindelijk een broodje kan scoren. Op dat moment besloten we de kampeerplannen te laten schieten vanwege de kou en de onophoudelijke regen. Geen Lihué Calel national park. Een volgend plaatsje duurt al gauw anderhalf uur extra. Laat dat (Puelches) weer zo\'n eng plaatsje zijn. Eén blik naar elkaar was voldoende om door te rijden. De volgende hoop was gevestigd op het ruim 500 km van te voren aangekondigde Villa Turistica San Piedra. De reclameborden zijn al jaren klaar, de stad zelf niet. En we zaten al bijna te kwijlen bij het idee aan leuke restaurantjes en een drankje. De straten (calles) waren al ingedeeld en er stonden wat betonnen kadavers. Verder wat weggeregende autochtonen op de kampeerplaatsen. We reden nog even terug naar het begin waar een nieuw plastic hotel stond, het leek meer op een crematorium. Geen klant te bekennen, wel een manager. De prijs was onverbiddellijk hoog. Weer was één blik voldoende, en een diepe zucht. Wéér door, naar Generaal Roca, nog anderhalf uur extra rijden. Gelukkig was het toen droog waardoor het langer licht bleef, het asfalt was ook gatenvrij. Generaal Roca heeft veel armoedige voorwijken, de stad is een doolhof, zeker als het donker is. Gelukkig zit er bij de auto een tomtom, spaanstalig maar met wat knopjes drukken kom je een aardig eind. El centro. Heb je eindelijk een hotel gevonden, zit het vol! Dat kennen we niet. De volgende niet mooi maar europese prijzen. Uiteindelijk vonden we een hotel een paar blokken verwijderd van het centrum. Al snel liepen we richting het centrum en vonden we een leuke pizzaria. Ben je een dag in de auto weer snel vergeten.
Vandaag dachten we het rustig aan te doen, het bleek achteraf een leuke 1 april grap. Alles, dus ook de musea, was nog gesloten wegens Pasen. We wilden naar een groot stuwmeer rijden ten zuidwesten van Neuquen. Nadat we die grote stad en de honderden verkeerslichten voorbij waren, volgde weer een teleurstelling: de weg was afgesloten wegens de hevige regenval. Het was er maanden heel warm en droog geweest en de grond kon het vele water niet verwerken. Ik zag ons al in een zogeheten sinkhole verdwijnen met Fordje en al... Balen, maar je doet er niets aan. Dan maar via Zapala. Ik zeg via maar het werd uiteindelijk Zapala zelf want de binnenwegen zijn niet te vertrouwen. Helaas hierdoor ook geen dinosaurusopgravingen bezichtigen. Zapala kenden we en daar word je op zich niet vrolijk van want het is er allemaal erg armoedig. De eerste keer sliepen we hier in een gribustentje gerund door twee 80 plussers, de laatste keer in een nieuw casinohotel. Maar beide keren waar voor je geld. Nu konden we voor casinoprijzen de gribustent krijgen... De Argentijnen kunnen het betalen dus er deugt iets niet aan de huidige wisselkoers. Kan iemand de ambassade bellen? Het prijspeil nu ligt 200-300 % hoger dan een paar jaar geleden, maar de koers is amper meegegroeid. Datwordt nog wat...
In een eettentje wat aan de nok toe gevuld was, liep 1 ober. Fastfood kreeg een nieuwe betekenis. Daarna nog een keer heel Zapala afgereden, en waarempel, we vonden nog een gribustentje. En goedkoop, dus dan mag het. Een eventuele vluchtroute hebben we zelf al uitgestippeld in geval van calamiteit. Recht tegenover zit een restaurantje. Ik zit nu in de lobby waar gratis en speedy wifi is. Wijn moet je zelf even kopen bij de kiosk ernaast,maar ze schenken het graag voor je in. Het geluk lacht ons weer toe!
Jullie begrijpen vast, dat we nog geen foto\'s gemaakt hebben. Dat komt nog wel, de weersvoorspellingen zijn na vandaag goed en we naderen de fraaiere gebieden. Tot een volgende keer.